Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ!!!!

Η Ίστριος είναι ένα αμφιθεατρικό ,γραφικό χωριουδάκι σε υψόμετρο 380μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, στη Νότια Ρόδο 80 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νησιού .Ένας φιλήσυχος τόπος γεμάτος φυσικές ομορφιές με σεβασμό στα λαογραφικά και παραδοσιακά της στοιχεία. Αριθμεί περί τους 80 μόνιμους κατοίκους που ασχολούνται κυρίως με την αγροτική καλλιέργεια .Ευρήματα που ανακαλύφθηκαν στην Ίστριο και χρονολογούνται τον 5ο π.χ. αιώνα μαρτυρούν την ύπαρξη του χωριού και τα αρχαία χρόνια. Οι αμφορείς και τα επίχρυσα στεφάνια φυλάσσονται στο αρχαιολογικό μουσείο της Ρόδου .Για τους λάτρεις της φύσης και της περιπέτειας δεν έχουν παρά να απολαύσουν μια βόλτα ανάμεσα σε πευκοδάση, ελαιώνες και αμπέλια ή να επισκεφθούν τον καταρράκτη που υπάρχει στην περιοχή "Κηπολίστης" λίγο έξω από το χωριό .Πάντως μην ξαφνιαστείτε εάν στο δρόμο σας συναντήσετε κανένα ελάφι ,κανένα λαγό ή καμιά πέρδικα, διότι η περιοχή που εκτίνεται γύρω από την Ίστριο αποτελεί βιότοπο-καταφύγιο για τα παραπάνω είδη.

Αυτό ήταν μόνο μια μικρή γεύση από το χωριό μας. Τις επόμενες ημέρες θα αναφερθούμε σε άλλες ομορφιές της Ιστρίου και θα έχουμε και μερικές φωτογραφίες.

6 σχόλια:

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

συγχαρητήρια για το blog σας!
να σας πω την πικρή μου αλήθεια , ότι δεν έχω έρθει ποτέ στην Ίστριο; (αν και γεννήθηκα στη Ρόδο).
καλή συνέχεια!!
δώστε μου ένα email για να επικοινωνήσω μαζί σας!

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΣΤΡΙΟΥ είπε...

ΓΑΒΡΙΗΛ Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ.ΤΟ Ε-MAIL MΑΣ ΕΙΝΑΙ ISTRIOS@MAIL.GR

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

το βρήκα το email σας και σας έστειλα!
:-))

kikits@ είπε...

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ BLOG ΟΝΤΩΣ....ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΑΘΗ:) ΑΝΤΕ ΤΑ ΛΕΜΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ!!!!

kikits@ είπε...

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ BLOG ΟΝΤΩΣ!!!!ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ!ΦΟΒΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΑΘΗ:)

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΣΤΡΙΟΥ είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΙΚΙ.ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!